• Irány az űr 2.0

  Kárpát-medencei űrkutatási csapatverseny középiskolásoknak

 • Konzultáció

  Minden, amit tudni szeretnél a második fordulóról, vagy az első Pótküldetésről

  Felkészülés a második fordulóra

  A térképen látható, hogy milyen sok helyről érkeztek az első fordulóban résztvevő csapatok. A továbbjutók kicsit kevesebben, de újult erővel készülnek a következő fordulóra december 3-án.

  Ugye, készültök?!?!?

  Konzultáció

  Kérdésetek van a második fordulóval, vagy a Pótküldetéssel kapcsolatban?

  November 17-én, szerdán 15 órától megtaláltok bennünket a Zoomon:

  https://us06web.zoom.us/j/85351262205?pwd=SmpHQkxBOE41bnpOSlBXaDk1VmN5Zz09

  Első Pótküldetés

  Az első Pótküldetés elkezdődött!

  Akik nem jutottak tovább, a fiókjukban megtalálják, hogyan tudnak részt venni a küldetésen. November 22-ig kell elkészíteni és beküldeni a Művet.

  Mit is mondhatnánk? Naprendszer születik!

 • Lezárult az első forduló, most mi lesz?

  1

  Forduló vége

  Lezárt a verseny felülete,

  a rendszer mentette az összes választ.

  A csapatok mostantól elérhetik a saját válaszaikat.

  2

  Kérdőív a pótküldetésről

  A csapatok kitölthetnek egy nagyon rövid kérdőívet, amiben kiválaszthatják, hogy milyen jellegű feladatot kínáljunk az első fordulóból tovább nem jutó csapatoknak.

  3

  A forduló eredménye

  Kedden közzétesszük a továbbjutó csapatok listáját.

  Aki nem jut tovább, bekapcsolódhat a pótküldetésbe!

 • Lezárult a regisztráció, indulhat a verseny!

  Éjfélkor lezártuk a regisztrációt a második Irány az űr! versenyre.

  Az utolsó órákban még nagyon sok regisztráció és nyilatkozat érkezett, így a feldolgozásuk csak délelőtt ért véget.

   

  Ma, azaz 2021. november 5-én 13.00 - 16.00 óra között van az első forduló, ezen az időtartamon belül lehet kitölteni a tesztsort.

  A kitöltésre 60 perc áll rendelkezésre, ha a kitöltést 15.00 óra után kezdik meg, akkor is lezár a rendszer 16.00-kor!

   

  Irány az űr! Irány Noordwijk!

 • Mi az "Irány az űr"?

  A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) „Irány az űr!” elnevezéssel második alkalommal hirdet Kárpát-medencei Űrkutatási Csapatversenyt a magyarországi és a határon túli középiskolásoknak.

 • Mit kell tudni az "Irány az űr" 2.0-ról?

  A versenyre négyfős csapatok nevezhetnek, egy csapatot három tanuló és egy mentor alkot.
  A verseny három fordulóból áll, amelyet egy döntő követ majd. Minden forduló csak egy napon, megadott időszakban lesz elérhető és a fordulók idejét is lerövidítettük.


  Pótküldetések is indulnak azon csapatoknak, akik nem jutnak tovább egy-egy fordulóból: a versenyzők gondolataitól és igényeitől függően választunk komoly, összetett és izgalmas feladatok közül, ami remélhetőleg sok csapat fantáziáját meg fogják mozgatni. Ezeket az eredményekkel egyidőben tesszük közzé mindkét fordulót követően - így a versenyzők továbbra is kapcsolódhatnak az űrkutatáshoz.

   

  A versenyben való részvétel feltétele a csapat minden tagja részéről egy részvételi és adatkezelési hozzájáruló nyilatkozat kitöltése, aláírása és ezen nyilatkozatok elküldése emailben (pdf fájlban) a verseny@iranyazur.hu címre ellenőrzésre, valamint a szolgáltatási feltételek elfogadása a regisztráció során. A Szolgáltatási feltételek tartalmazzák a Versenyszabályzatban és az Adatkezelési szabályzatban foglaltakat.

 • Téridő koordináták, amelyeket tudnod kell!

  Hány fordulóból áll a verseny és hol, mikor lesznek a fordulók?

  A verseny három fordulóból és egy döntőből áll. Az első, második és harmadik forduló online, az iranyazur.hu oldalra belépve teljesíthető.

  A döntőt lehetőség szerint személyes jelenléttel tartjuk Budapesten, de a Covid-19 járvány alakulása szerint elképzelhető, hogy a döntőt is a világhálón keresztül kell lebonyolítanunk. Erről a döntőbe jutó csapatokat időben tájékoztatjuk.

  A pótküldetésekről mindig az adott forduló eredményének közzétételekor adunk részletes tájékoztatást. Ezek a pótküldetések a versenyfeladatoktól eltérőek lesznek és hosszabb idő áll majd rendelkezésre az elkészítésükre.

   

  Konzultációk

  A fordulók előtt online konzultációt tartunk, ahol a verseny lebonyolításával kapcsolatban lehet kérdezni a szervezőket.

  A Zoom-linket a konzultáció előtti napon tesszük közzé a honlapon.

   

  Fordulók

  ELSŐ FORDULÓ: A forduló feleletválasztós kérdésekből álló tesztsor. Minden kérdésre egy helyes válasz lehetséges. A feladatsor 2021. november 5-én 13.00 – 16.00 óra között elérhető, ezen belül bármikor elkezdhető a kitöltés.

   

  MÁSODIK FORDULÓ: Feleletválasztós tesztkérdésekből és kifejtős-számolós kérdésekből áll. A fordulót 2021. december 3-án teljesíthetik a csapatok, két részletben: Villámkérdések és Gondolkodtató kérdések csomagban.

   

  HARMADIK FORDULÓ: Itt kifejtős, számolásos kérdések lesznek. A fordulót 2022. február 4-én teljesíthetik a csapatok.

   

  DÖNTŐ: Ezt 2022. március 26-án, szombaton, 14:00 – 17:00 óra között tartjuk meg. A döntő helyszínéről és lebonyolításának módjáról a harmadik forduló során döntünk, az aktuális járványhelyzet függvényében.

   

  PÓTKÜLDETÉSEK: Az egyes fordulók után a tovább nem jutó csapatok "Pótküldetésen" indulhatnak, erről az adott forduló eredményének közzétételekor adunk részletes tájékoztatást. Ezek a pótküldetések a versenyfeladatoktól eltérőek lesznek és hosszabb idő áll majd rendelkezésre az elkészítésükre. Minden pótküldetés legjobb pályamunkájának beküldő csapata tárgynyereményt kap!

   

  A fordulók időpontjának és részleteinek változására fenntartjuk a jogot! Erről adott esetben a csapatokat megfelelő időben, e-mailben értesítjük.

 • Kóstolj bele az űrbe!

  A több mint hatvan éves múltra visszatekintő szakmai szervezet, a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) 2021-ban is megrendezi az Irány az Űr középiskolai űrkutatási versenyét.

   

  ...

 • A verseny a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával valósul meg.

 • Fontos tudnivalók a versenyről

  Kerülj képbe minden fontos információval!

  Szabályzatok:

  Nyilatkozatok:

  Gyakori kérdések és válaszok(GYIK)

  A Versenyszabályzat értelmezésében és a részévétellel kapcsolatos kérdésekben a Gyakran Ismételt Kérdések listában szereplő válaszok segítenek.

 • Kérdésed van?

  További részletekért

  küldj üzenetet emailben: verseny@iranyazur.hu

  vagy alább:

 • Irány az űr! blog

  A verseny háza tája

All Posts
×